Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2016 23:11 - Нещо нещата отиват на зле....И правителството и бизнеса,започнаха да се изнервят!
Автор: emodim Категория: Политика   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещо в нещата в България отиват на зле...
Правителството стана твърде нервозно,и почна да не приема никакви критики....
А това означава,че нещо растежа от 4-5% в икономиката щедро обещавани от отговорни фактори....ще се окаже празни обещания.
По стар навик,отговорните фактори вдигнаха разни налози,като винетки,застраховки,алтернативни данъци,акцизи на цигарите и други.
Същевременно,така прокламираните програми с милярди за саниране на жилища и други нещо никакви ги няма и тънат бюрокрация и глупости.
От друга страна,вярно,че горивата малко поефтиняха,но в София никак не се усеща това и големите вериги бензиностанции предимно уж чужди от държави с пазарна икономика,не свалят цените с необходимите темпове....
Трябваше един човек от Варна,който не му е основен горивния бизнес да им даде пример,но...това не е достатъчно.
Интересното е,че този спад на цените трябваше да повлече след себе си спад на тока,водата,газа,парното,водата,а оттам на всички потребителски стоки,но уви това не се случва...
ЗАЩО?
Нали уж сме пазарна икономика....
Не искам да мисля,че тази политика се подкрепя от правителството за да си гарантира по високи нива на ДДС,които ще влязат в бюджета.
Може в бюджета да влязат и повече приходи,но конкурентноспособността на икономиката ще пострада.
Естествено тук вина има и бизнеса,защото той не желае и дума да чуе за намаляване на приходите,а мениджерите на големите компании,признават само възходящия тренд във финасовите резултати.....Но това ще им изиграе,доста лоша шега.
Защото не трябва да се забравя,че нормалните хора освен производители на стоки и удлуги са и потребители на същите...А всяко вдигане на цените води до отпадане на все повече ползватели на същите тези стоки и услуги,което надали ще може да се компенсира с износ или някакви субсидий....Поне не безкрайно.
Така че вместо само да произвеждат скандали и медийни риалити политиците да бъдат така добри да обърнат повече внимание на икономическите дисбаланси основно в ценовите равнища на стоките и улугите и енергетиката.
Естествено,тук трябва да се отбележи и проблема с бежанците и дългосрочните социални,финасови и криминални последствия от него.
Не е достатъчно да се затворят границите на ЕС за всякакъв вид емигранти и това да  се обяви на всеуслушание от най-високия форум на ЕС.
Трябва да се анализира,фактологията и историята на проблема да се потърси отговорност за неговото допускане и да се предприемат законови мерки да се прекрати...И да не си мият всички ръцете с конфликта в близкия изток....А да се разбере,защо границите на ЕС се оказаха неохраняеми и пробити.
Нито една останала държава по-света не допуска такива нашествия.
Тук премиера е прав,но да представи ясна точна позиция по-този въпрос пред ЕС и по-специално Меркел,която според мен е основния виновник,за тази катастрофа.
И тя трябва да излезе пред света и ясно и категорично да каже,че Германия и ЕС,не приемат повече бежанци и всяко нарушение на границите ще се смята за престъпление.
А,не да прави разни квоти и да прехвърля вината на всички..която тя сътвори с непремерените си изявления...
Факт е че се оказах прав,след инцидентите в Кьолн,Хамбург и други места в Европа.
Европа спешно трябва да спре да си прави харакири,ако ще и със свалянето от власт на тази на пръв поглед добра,но безумно лекомислена жена.
Тук специално трябва да се отбележи и никаквата или много слаба аналитична слабост на специалните служби от страните от ЕС,които не предвидиха последствията от грешките на политиците и не взеха съответните превантивни мерки..
Това е недопустимо и трябва да се направят спешни кадрови ,законови и организационни мерки за да се промени.
Въобще,налагат се тежки и непопулярни решения относно сигурността на ЕС и те трябва да бъдат подкрепени със съответните финансови,законови и  организационни действия.При това бързо....много бързо!
Иначе Европа ще потъне в хаос и депресия...Демокрацията ще бъде дискредитирана...а историята сочи,че след това идват диктаторите и войната.
Така че трябват бързи и спешни общи и дългосрочни решения.
Странно,защо всички слушат само германци и французи...а никой не иска да вземе под внимание мнението на унгарци,българи,поляци,румънци ,чехи,англичани и т..н..
Европейския Съюз собственост на Германия и Франция ли е?





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: emodim
Категория: Политика
Прочетен: 106833
Постинги: 73
Коментари: 40
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031